ZAKAJ HIŠA OTROK CINCA BINCA?

Spoštovani starši!

  • Ali bi lažje hodili v službo v vednosti, da vaš otrok med tem časom pridobiva na samostojnosti?
  • Želite svojemu otroku ponuditi poleg dnevnega varstva tudi kvaliteten Montessori program z govorci tujega jezika?
  • Želite, da je vaš otrok del skupnosti, ki omogoča veliko novih priložnosti za prijateljstva in na poudarku na medsebojnih odnosih ter kvalitetnem razvoju čuta do soljudi?

Po nekaj letih delovanja, kot varstvo otrok Cinca Binca, smo se preselili na novo lokacijo in postali Montessori – zavod zasebni vrtec Cinca Binca. Montessori – zavod zasebni vrtec cinca Binca skrajšano imenujemo “Hiša otrok Cinca Binca”.

“Hiša otrok CINCA BINCA” vam nudi prednosti, kot so:

1. Lokacija:

  • Enota  Moste se nahaja na Kajuhovi 32r, v neposredni bližini BTC-ja. Lokacija je zanimiva za vse starše, ki živite v Ljubljani in zaradi hitrega dostopa z avtoceste za vse starše iz Grosuplja, Škofljice, Domžal, Trzina, Mengeša, Kočevja, Ribnice, Litije itd…, ki prihajate v Ljubljano v službo.
  • Enota Galjevica se nahaja na Jalnovi 70, neposredno ob Jurčkovi cesti, v bližini nakupovalnega središča na Rudniku. Lokacija je zanimiva zaradi hitrega dostopa z avtoceste in zaradi neposredne bližine sprehajalne poti – PST.

2. Program: Delujemo po posebnih pedagoških načelih – Montessori pedagogiki, ki je mednarodno priznan program s stoletno tradicijo. Otroci so udeleženi v aktivnostih vsakdanjega življenja, veliko likamo, pomivamo posodo, pripravljamo malico, peremo perilo, skrbimo za prostor….Otroci se tako počutijo varno, zadovoljno, samozavestno ter samostojno, saj je naše okolje neposredna povezava z domačim okoljem. Starejšim otrokom ponudimo več intelektualnih izzivov preko konkretnih materialov (pisane, branje…).

 3. Aktivnosti: Poleg raznolikega programa, so vsak dan prisotni govorci tujih jezikov. Sodelujemo z logopedom, katehetom in glasbenim in športnim pedagogom. Nudimo tudi dodatne dejavnosti kot so plavalni tečaji, izleti, obisk kmetije, gledališča, knjižnice, galerije ipd.

 4. Igrišče in okolica: Obe enoti imata svoje igrišče. Okolica obeh enot nam ponuja raziskovanje zunajnega okolja in narave. Z zunanjim okoljem se povezujemo na različne načine kot npr. obisk veterinarja, knjižnice, gledališča itd.

5. Registrirana dejavnost in cena: Naš vrtec “Hiša otrok CINCA BINCA” je vpisan v razvid, zato je tudi plačilo subvencionirano s strani občine. S strani Ministrstva za šolstvo in šport je bila preverjena varnost prostora ter uztreznost kadra in programa. Kader ima tudi ustrezno Montessori izobrazbo ter večletne izkušnje dela z otroki.

6. Prostor: Naši prostori so nadstandardni (nudimo več m2, kot je predpisano), varni, estetsko in bogato opremljeni po montessori načelih, svetli, topli in prilagojeni vsakemu otroku v predšolskem obdobju. Otrokom je na voljo tudi telovadnica, kar omogoča dodatne dejavnosti ter gibanje tudi v slabem vremenu.

7. Prehrana: Na voljo imamo skrbno uravnoteženo in raznoliko prehrano. Skrbimo in vztrajamo, da je prehrana za naše malčke predvsem zdrava, tudi ekološkega izvora in brez dodanih sladkorjev in aditivov. Omogočamo tudi vegetarijanske in dietne obroke (za alergike ipd).

8. Poslovni čas: Od ponedeljka do petka od 07:00h do 16.30h. Po zakonu v vrtcu lahko otroci preživijo največ 9h. Vrtec je odprt vse dni v tednu, razen ob sobotah in nedeljah ter praznikih. Zaprto imamo 3 tedne med poletnimi počitnicami in 1 teden med novoletnimi počitnicami.

Za več informacij o vpisu ter dogovor za osebni sestanek smo vam na voljo na info@montessoricenter.si ali telefonski številki 040 54 54 80.

Želite izvedeti še več o našem delu? Kliknite spodnje povezave.